sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

31 Aralık 2013 Salı

^^EV USULÜ İŞKEMBE ÇORBASI^^

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER:

  • 1 kg işkembe(temızlenıp yıkanmıs)
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 y. kaşığı yoğurt
  • 1/2 s.br su
  • 7 diş sarımsak (tamamen adet miktarı size kalmış)
  • 1-2 y.kaşığı pul biber
  • sirke (miktarı size kalmış damak tadınız nasılsa)
  • 1 limon suyu
YAPILIŞI:

Öncelikle işkembemizi önce sıcak suyla sonra soğuk su ile güzelce yıkıyoruz.(benim aldığım işkembe çok temiz ve güzel yıkanmasına rağmen yine de güzelce temizledim) tenceremize alıp kaynayana kadar pişiriyruz ve kaynayan suyunu dokuü tekrar güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencerede en az 1 saat ortalama 1.5 saat pişiriyoruz.

Bu esnada terbiyesi olan ( 3 yumurta sarısı güzelce çırpıldıktan sonra2 y.kaşığı yoğurt ve 1/2 s. br su da eklenip ) terbiye bir kenara alınır.

Pişen işkembelerimiz soğutulduktan sonra istediğiniz ebatlarda dilimleyip pişen işkembe suyuna ekliyoruz. Ve bir taşım daha kaynatıp içerisine terbiyesi yavaş yavaş karıştırıla karıştırıla ekliyoruz ve 2-3 dk sonra ocağın altını tamamen kapatıyoruz.

Servis sırasında bol limonlu sarımsak sosu ve sirke sosunu istediğiniz bollukta servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN!!

NOT: işkembeyi pişirirken içersine lezzet katması açısından isterseniz kemik ve bütün soğan atıp sonrasında içerisinden alak koşuluyla pişirebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder