sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

19 Aralık 2013 Perşembe

♥ CUM'A'NIN FAZİLETİ ♥

Bilesin ki,Cum'a günü,Allah'ın kendisi ile,İslam'ı yücelttiği ve müslümanlara mahsus büyük bir gündür.Yüce Allah(cc) buyuruyor:
" Ey mü'minler!Cum'a günü namaza çağrılınca alış-verişi bırakarak hemen Allah'ı zikretmeye koşun.Böyle davranabilirseniz,sizin için daha hayırlıdır."(Cum'a Suresi,9)
Görülüyor ki ,Yüce Allah Cum'aNamazı sırasında dünya işleri ile,daha doğrusu Cum'a Namazı'na koşmaktan alıkoyacak her şeyle ilgilenmeyi yasaklamaktadır.
Peygamber'imiz(s.a.v) buyuruyor ki;
"Hiç şüphesiz,Yüce Allah size bu günü ve buraya Cum'ayı farz kılmıştır"
Yine Peygamber'imiz(s.a.v) buyuruyor ki :

"Özürsüz olarak üç Cum'a terkedenin kalbini Allah mühürler.
Peygamberimiz(s.a.v) buyuruyor ki:
"Cebrail(a.s) bana geldi.Elinde bembeyaz bir ayna vardı."Bu Cum'aır.Rabb'in onu sana ve senden sonra ümmetine bayram olsun diye farz kıldı."dedi.
Ben :"Bizim için onda ne var?"diye sordum.Cebrail(a.s) dedi ki:"Sizin için onda hayırlı bir an vardır ki;kim o anda hayırlı birşey dilerse Allah(c.c.)dilediğini mutlaka verir.Yahud birşeyden korunmasını isterse,Allah onu mutlaka korktuğu şeyden korur.Bizce o günlerin en kıymetlisidir.Biz ahirette ona:"Yevm'ül Mezid"deriz.
Peygamber'imiz(s.a.s)buyuruyor ki:
"Güneş altındaki günlerin en hayırlısı Cum'a günüdür.Adem(a.s.) o gün yaratılmıştır,o gün cennet'e girmiş,o gün yeryüzüne indirilmiştir,o gün tevbesi kabul edilmiş,o gün ölmüştür.Kıyamet o gün kopacaktır.Meleklerin gökte taktığı isme göre Allah'ın katında Yevm'ül Mezid'dir.Cennet'te Allah(c.c.) cemali o gün görülecektir.
Hadiste bildirildiğine göre Yüce Allah her Cum'a günü,altıyüz bin kişiyi cehennemden azad eder.
Enes İbni Malik(r.a) rivayet ettiğine göre,Peygamber'imiz(s.a.s) buyuruyor:
"Cum'a günü iyi geçince diğer günler de iyi geçer."
Ka'b-el-Ahbar (r.a) buyuruyor ki;"Yüce Allah beldeler içinde Mekke'yi,aylar içinde ramazanı,günler içinde Cum'ayı ve geceler içinde Kadir gecesi'ni üstün kılmıştır."

HEPİMİZİN CUM'ASI MÜBAREK OLA....SELAM VE DUA İLE....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder