sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

25 Aralık 2013 Çarşamba

♥ TAZE BEZELYE KIZARTMASI ♥ IMMM EN SEVDİĞİM BİRKAÇ YEMEĞİN BAŞINDA GELİR....

BEZELYE KIZARTMASI

Özellikle "Karadeniz"liler bunu çoookkkk iyi bilir ve çokkkk yaparlarr. Di mi?:)) EVETTTTTTTTTTT dediğinizi duyar gibiyim;) Bu yemeğin tadını anlatamam sadece yapın ve görün....

MALZEMELER:

  • yarım kg bezelye
  • 1 yumurta
  • 1 y.k sıvıyağ(kızartmak için)
  • 1 t.k tuz
YAPILIŞI:
Bezelyelerimizi kılçıklarından ayıklayıp güzelce haşlıyoruz.(çatalla ezilebilicek kıvama gelıcek) soguduktan sonra ıcerısıne 1 yumurta ve tuzu ekleyıp guzelce karıstırdıktan sonra tavamızda altlı ustlu kızartıyoruz ve doyumsuz tadına doyuyoruz. tesekkur edıceksınız. AFIYET OLSUN

NOT:BU MEVSİMDE TAZE BEZELYE BULAMAZSINIZ !! BENİM BEZELYELERİM DİFİRİZDEN HAŞLANMIŞ HALDE HAZIR ÇIKIP KIZARTILDI.BİLGİLERİNİZE...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder