BEZELYE KIZARTMASI
Özellikle "Karadeniz"liler bunu çoookkkk iyi bilir ve çokkkk yaparlarr. Di mi?:)) EVETTTTTTTTTTT dediğinizi duyar gibiyim;) Bu yemeğin tadını anlatamam sadece yapın ve görün....
MALZEMELER:
- yarım kg bezelye
- 1 yumurta
- 1 y.k sıvıyağ(kızartmak için)
- 1 t.k tuz
Bezelyelerimizi kılçıklarından ayıklayıp güzelce haşlıyoruz.(çatalla ezilebilicek kıvama gelıcek) soguduktan sonra ıcerısıne 1 yumurta ve tuzu ekleyıp guzelce karıstırdıktan sonra tavamızda altlı ustlu kızartıyoruz ve doyumsuz tadına doyuyoruz. tesekkur edıceksınız. AFIYET OLSUN
NOT:BU MEVSİMDE TAZE BEZELYE BULAMAZSINIZ !! BENİM BEZELYELERİM DİFİRİZDEN HAŞLANMIŞ HALDE HAZIR ÇIKIP KIZARTILDI.BİLGİLERİNİZE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder