sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

20 Aralık 2013 Cuma

KIRMA BÖREĞİ


MALZEMELER:

  • 3 yufka
  • yarım kg lor peynir(çeşidi size kalmış)
  • 1.5 s br. yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1/2 ç.br zeytinyağ
  • 1 t.k tuz
YAPILIŞI:
yufkalarımızdan bir tanesini alıp masamıza serıyoruz.
bir tarafının y
arısını hazırladıgımız yumurta ve yogurt karısımı ile yağlıyruz. diğer yarısını ise şekilde gösterdiğim gibi üzerine kapatıyoruz ve böylece tüm yüzeyi sosa bulanmış oluyor.buladığınız tarafına peynirli içten koyup "D" şeklinde kapatıyoruz. Elimizle iki ucu bir araya gelecek şekilde büzüştürüyoruz. (şekildeki gibi) belirli aralıkta dilimleyip yağladıgımız tepsiye diziyoruz. en son kalan sosumuzu uzerıne dokup sosun aralarına gırmesını saglıyoruz ve 170 derecede uzerılerı kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder