sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

10 Aralık 2013 Salı

ARNAVUT ÇİĞERİ

    ARNAVUT ÇİĞERİ



MALZEMELER;

  • 1 kg ciğer
  • 1 adet patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 s. br mısır unu (dilerseniz beyaz un koyabilirsniz)
  • 2 y.k kekik
  • 2 y.k pul biber
  • 2 y.k sumak
  • 1 y.k tuz
  • 1 y.k nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz

YAPILIŞI

küp küp kestiğimiz patatesleri kızartmakla işe başlıyoruz.kızaran patatesleri bir kenara aldıktan sonra mısır ununa buladığımız ve elekten geçirdiğimiz çiğerlerimizi yağa ekliyoruz.ilk 5 dk ara ara karıstırarak çiğerin her tarafının yağa bulanmasını sağlıyoruz. sonra ki 5 dk hiç dokunmadan kendiliğinden pişmeye bırakıyoruz.son 5 dk içerisinde ise tüm baharatlarını (kekik-pul biber-tuz)ekleyip almaya yakın kızarttıgımız patateslerımızı de ıcıne ekleyıp karıstırıyoruz.ve servıs tabagına alıyoruz. bu arada soganımızı pıyaz seklınde dograyıp ıcerısıne tuz-sumak-nar ekşisi(isteğe baglı) ve maydanozu ekleyıp karıstırdıktan sonra çğerimizin yanında servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder