ARNAVUT ÇİĞERİ
MALZEMELER;
- 1 kg ciğer
- 1 adet patates
- 1 kuru soğan
- 1 s. br mısır unu (dilerseniz beyaz un koyabilirsniz)
- 2 y.k kekik
- 2 y.k pul biber
- 2 y.k sumak
- 1 y.k tuz
- 1 y.k nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI
küp küp kestiğimiz patatesleri kızartmakla işe başlıyoruz.kızaran patatesleri bir kenara aldıktan sonra mısır ununa buladığımız ve elekten geçirdiğimiz çiğerlerimizi yağa ekliyoruz.ilk 5 dk ara ara karıstırarak çiğerin her tarafının yağa bulanmasını sağlıyoruz. sonra ki 5 dk hiç dokunmadan kendiliğinden pişmeye bırakıyoruz.son 5 dk içerisinde ise tüm baharatlarını (kekik-pul biber-tuz)ekleyip almaya yakın kızarttıgımız patateslerımızı de ıcıne ekleyıp karıstırıyoruz.ve servıs tabagına alıyoruz. bu arada soganımızı pıyaz seklınde dograyıp ıcerısıne tuz-sumak-nar ekşisi(isteğe baglı) ve maydanozu ekleyıp karıstırdıktan sonra çğerimizin yanında servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder