sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

14 Aralık 2013 Cumartesi

MARMELATLI HAŞHAŞLI KURABİYE

MARMELATLI HAŞHAŞLI KURABİYE



MALZEMELER;

  • 3  s br kızılcık
  • 2 s.br haşhaş
  • 250 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 ç.br pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 ç.br sıvıyağ
  • 2 damla lmon suyu
  • 2 s.br şeker
  • aldığı kadar un



YAPILIŞI;
İlk önce tereyağı,pudra şekeri,sıvıyağ,kabarma tozu,vanilyayı karıştırma kabına alıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğururuyouz.
buzluktan çıkarılan kızılcıklar(veya elınızın altında tazesi varsa)tel süzgeçe alınarak kaşıkla suyu çıkarılana kadar ezilir.suyu çıkan kızılcıkları 2 s. br şekerle ocağa alıp kaynatıyoruz.
hamurdan parçalar alıp yuvarlıyoruz.Aından haşhaşa batırıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ortasını başparmağımızla bastırıp çukur oluşturuyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecede içerisine marmelatımızı koymadna pişiriyoruz.Üzerler kızarınca fırından çıkarıyoruz ve çukurlarımıza marmelatımızı kouyoruz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder