sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

9 Aralık 2013 Pazartesi

FAYDALI BİLGİLER..!

MUCİZE LİMON TUZU




  1. SU ISITICINIZ YA DA ÇAYDANLIĞINIZ KİREÇ Mİ TUTTU ?? :)) o zaman bu uygulama tam size göre.. ve doğal..... hiçbir şekilde kimyasal bir uygulamaya gerek kalmadan rahatlıkla kullanabılrsiniz.

öncelikle kireç tutan objenızı guzelce çalkalayın ve kireç tutan yerin hizasına kadar suyla doldurup bir avu. limon tuzundan ıcıne atın ve kaynatın. yaklasık 10 dk kaynattıktan sonra kıreclerın nasıl sokuldugunu ve kabarcık seklınde havaya kalktıgını goruceksınız. 10 dk sonra guzelce durulayın ve miss gibi çaydanlıgınız hazır.
..özellikle benım gıbı kucuk bebegı olanlar bu konuda daha hassastır diye dusunuyorum. ;) bu sekılde bulasık makıneneızın ıcerısıne de gelışıguzel serpebılırsınız (ıster bosken ıster doluyken) makınenız ve bulasıklarınız tertemız cıksın.hadı deneyın bakalım ...olumlu-olumsuz goruslerı beklyorum ...

2. AYRICA TURŞULARINIZA,ZEYTİNLERE,REÇELLERE KOYABİLİRSNİZ.

3. İÇ KÖFTE YAPARKEN SUYUNA KOYARSANIZ DAĞILMASINI ENGELLER...

4.ÇELİKTEN PASI GİDERİR

5.BACAKLAR GİBİ TÜY YOĞUNLUGUNUN FAZLA OLDUGU YERI LİMON TUZU İLE OVALARSANIZ O BÖLGEDE Kİ TÜY ORANINI AZALTTIGI BILINMEKTEDIR.


 AYRICA CİLDE HİÇBİR ŞEKİLDE ZARARI BULUNMAYAN LİMON TUZUNU BEN EVİMDE MUTFAGIMDA KULLANIYORM.SİZ DE MUTLAKA DENEMELİSNİZ! DAHA BILINMEYEN BİR SÜRÜ YARARI OLDUGUNDAN ŞÜPHEM YOK ;))

  TÜM YAPTIĞIMIZ DOLMA-SARMA'LARIN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

  • sarmalarımızı ya da dolmalarımızı tencereye koymadan once altına 1 bas soganı halka seklınde dılımleyıp koyalım ve uzerıne seker serpelım(karamelıze edılen sogan cok lezız olur)ve uzerıne hafıf zeytınyag doktukten sonra sarma veya dolmalarımızı koyup  pişmeye bırakalım.(bu sayede yaprakların tencereye dokunan yuzunde yanma ve kahverengı olma olasılıgı olmayacaktır.
  • ayrıca dolma ve sarma ıclerınde bol sogan dogramanız ıc malzemenızın daha lezız olmasını kacınılmaz kılar
  • bır  diğer husus ise;kullandıgınız soganın yarısı çiğ yarısı pişmiş olursa daha lezzetli olur.

  DENEYİN VE GÖRÜN ;)) KOLAY GELSİN DÖNÜŞ YAPMAYI DA UNUTMAYALIM LÜTFEN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder