sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

12 Aralık 2013 Perşembe

ISIRGAN YEMEĞİ

                 ISIRGAN YEMEĞİ


MALZEMELER 

  • 1 bağ ısırgan otu
  • 1 s.br mısır unu
  • 3 y.k tereyağ
  • 1 t.k nane
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz
YAPILIŞI



Ellerinize eldiven geçirerek ısırganları temızleyıp guzelce yıkayın.tencereye uzerıne gececek kadar su koyup haşlayın.haşladıgınız sudan 1 s.br ayırıp kalanını dokun.(hepsini kullanırsanız corbanız acımtrak olabılır)haslanan daha dogrusu hemen oluveren ısırganlarınızı tencereye alıp 1 s.br ayırdıgınız suyunuda ekledıkten sonra blendırdan gecırın ve bır mıktar daha su ekleyın (1-2 s.br) bu esnada yavas yavas mısır ununu ekleyerek sureklı cırpın.mısır ununun etkısıyle koyulasacaktır.kıvamı ıstedıgınız gıbı olunca ocagın altını kapatın ve ocaktan almadan once bol tereyagında yaktıgınız sarımsaklarınızı ve nane(taze olursa daha lezız olur ben genelde taze kullanıyorum) ıcıne ekleyın ve AFİYET OLSUNN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder