sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

21 Aralık 2013 Cumartesi

♥ HAVUÇLU KABAK ÇORBASI (SÜTLÜ)♥





2 adet kabak,
•1 adet havuç,
•1 silme yemek kaşığı tereyağ,

•2 yemek kaşığı sıvıyağ,
•2 yemek kaşığı un,
•1 su bardağı süt,
•5 su bardağı su,
•1 avuç kıyılmış dereotu,
•Tuz.



Hazırlanışı:
1.Kabakları ve havucu soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
2.Tereyağ ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın,
3.Rendelenmiş kabakları ve havucu yağa ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun,
4.Unu ekleyip 1 dakika kadar karıştırarak kavurun,
5.Suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
6.Altını kısıp sütünü ekleyin ve hızlıca karıştırın,
7.Tuzunu ve dereotunu da ekleyip 1 taşım daha kaynatın ve altını kapatın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder