sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

21 Aralık 2013 Cumartesi

♥PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ♥

EVETT BİLİYORUM KEREVİZİ ÇOĞUNUZ SEVMİYORSUNU:)) ÇOĞUNUZ DEDİM ÇÜNKÜ BEN ÇOKK SEVERİM. SÖYLEDİĞİM GİBİ MUTFAKTA DEĞİŞİK HER TÜR LEZZETE AÇIĞIMDIR VE YAPARIM.. HER NE KADAR EŞİM YEMESE DE..

MALZEMELER:

  • 3 adet kereviz (orta boy)
  • 1 havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 y.k  limon suyu
  • 2 adet portakal
  • 1 t.k tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 1/2 ç.br zeytinyağ
YAPILIŞI



Zeytinyağını tenceremize koyup soğanı ve havucu  rengi değişene kadar  kavuruyoruz.daha sonra kerevizlerimizi(küp küp doğrayın hepsini) ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.o esnada içerisine tuzumuzu ve şekerimizi ekledikten sonra portakal suyu ve limon suyunuda ekleyip kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz. En son servis ederken üzerine dereotuyla süslemeyi unutmayın. AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder