TAVADA İSTAVRİT KIZARTMASI
MALZEMELER:
- 1 kg istavrit
- 1 s. br mısır unu
- 2 y.k sıvıyağ(kızartmak için)
- 1 t.k tuz
YAPILIŞI:
istavritlerimizin içini ister kafasını koparıp ıster kopardan guzelce temızledıkten ve suyunu ıyıce suzdurdukten sonra mısır ununa bulayıp ve mısır ununa buladıgınız balıkları ıyıce sallayarak kızdırdıgınız tavaya guzelce dızıp dılegınıze gore (ben çıtır çıtır severım) nar gıbı kızartana kadar altlı ustlu pişiriyoruz ve servise hazır !!
NOT:
- balık asla soğuk yenmez! sıcak servıs edınız...
- balığı yıkadıktan sonra suyunu ıyıce suzdurun
- una buladıgınız balıgı asla ıslak elle tavaya koymayın . un balıga yapısıp lapa lapa olmasın
- kızartacagınız balıgın yagı cok az mıktarda olucak sonra balık yerıne yag yemıs olursunuz ve bır daha agzınıza balık koymamaya yemın edersınız ayrı mesele kusmazsanız ıyıdır ;)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder