sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

15 Aralık 2013 Pazar

PEKMEZLİ BEBEK KURABİYESİ


PEKMEZLİ BEBE KURABİYESİ




MALZEMELER;

  • 2 ç.br tam buğday unu (RUŞEYM)
  • 2 ç.b pirinç unu
  • 1/2 ç.br irmik
  • 1/4 ç.br süt
  • 2 ç.k pekmez
  • 125 gr tereyağ(oda ısısında)
YAPILIŞI;


Tereyağ ve diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur ede edelim.ister kalıplarla şekil verecek şekilde elimizde veya kucuk hamur oklavamızla acıp kalıp cıkaralım veya ısteyen kucuk top seklınde veya ıstedıgınız sekılde ,sekıl vererek 170 derece uzerlerını kızarana kadar pişirelim.Şimdiden afiyet olsun tüm kuzucuklara..

NOT:içerisinde pekmez olan her türlü gıda maddeleri yuksek ısıya ve atese maruz kaldıgından içerisinde ki vıtamınlerın ölmesınden ve daha kotu zararları olmaması acısından cokkk YUKSEK ISIYA VE SUREYE maruz bırakmadan en fazla 10-15 pişiriyorum ben. bır kurabıyenın de pişme suresı en cok bu zaman dılımı oldugundan korkmadan rahatlıkla yapabılecegınız bır tarıf.BİLİYORUM BU KONUDA HASSAS ANNELER VAR AMA SOYLEDIGIM GIBI BU HUSUSLARA DIKKAT EDERSEK SORUN YOK HANIMLAR.(sorun olsaydı hıc sımıt yemememız gerekırdı aksı takdırde sımıtlerıde pekmez suyuna batırıp susama bulayıp o sekılde pişirİyorlar) ;) HASSASİYETİMİ UMARIM ANLATABILMISIMDIR ;))

selam ve dua ile.kolay gelsin hepinize..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder