sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

1 Ocak 2014 Çarşamba

♥ BAL KABAĞI ÇORBASI♥

BALLI VE KREMALI BAL KABAĞI ÇORBASI



MALZEMELER:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 500-750 ml tavuk suyu
  • 250 ml krema
  • 1 y. kaşığı bal
  • 1 y.k zeytinyağ
YAPILIŞI:







Fırını 220 derecede önceden ısıtın.Kabağı enine ikiye bölüp soğan ile birlikte fırına üzerine zeytinyağı ve bir çimdik tuz atarak üzerleri kahverengi olana kadar pişirin.Pişen kabak ve soğanlarınızın kabuklarını soyup blenderdan geçirin (benim kabaklarım dış kımı soyulu olarak aldıımdan soymaya gerek duymadım )Tencereye bu karışımı alıp üzerine tavuk suyunuzu ekleyip iyice karıştırın.Ocaktan almaya yakın bal ve kremanıza ekleyip bir taşım daha kaynatıp(5dk) altını kapatıp servis yapın.AFİYET OLSUN.

NOT: BEBEKLER İÇİN ENFES BİR TARİF. EĞER KENDİMİZE YAPIYORSAK BENCE BAL KOYMADAN YAPALIM ..ÇÜNKÜ:ŞEKERLİ ÇORBALARI SEVMEM ŞAHSEN :))TABİKİ DE BEBEKLERİ 1 YAŞ ÜSTÜ OLANLAR BAL EKLESİN VE KREMA.EĞER 6 AYLIK VE ÜZERİ İSE BALI VE KREMAYI ÇIKARTARAK YAPINIZ! KOLAY GELSİN AFİYET BAL ŞEKER ŞİFA OLSUNN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder