sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

19 Aralık 2013 Perşembe

KURUTULMUŞ DOMATES VE ZEYTİNLİ EKMEK..!

KURUTULMUŞ DOMATES VE ZEYTİNLİ EKMEK




EVDE HER ZAMAN SÖYLEDİĞİM GİBİ KENDİMİZDEN ÇOKK KÜÇÜK BİR PRENSİMİZ VEYA PRENSESİMİZ VARSA ONU KENDİMİZDEN DAHA ÇOK DÜŞÜNÜYORUZ. DÜŞÜNMELİYİZ DE ... ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ,,,YARINLARIMIZ... SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN HER İŞİN BAŞI HELALİNDEN YEMEK VE YEDİRMEK ...İŞTE BU YÜZDEN DE EN GEREKLİ BESİNİMİZ OLAN EKMEK OLMAZSA OLMAZ MUTFAĞIMIZDAN...BU TARİFİ İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ MALZEMLERİNİ DEĞİŞTİREREK YAPABİLİR AMA BANA SORARSANIZ RUŞEYM UN KULLANIN ÇOKK GÜZEL KOKMASININ YANI SIRA ÇOKK FAYDALI BİR UN .İLERLEYEN YAZILARIMDA RUŞEYM 'DEN BAHSEDECEĞİM.HERKESE İYİ GECELER.BENDEN BU AKŞAMLIK BU KADAR ...

MALZEMELER:

  • 1 yaş maya
  • 1 s br su (yarısı süt yarısı su)
  • 7-8 adet kurutulmuş domates
  • 7-8 adet çekirdekleri çıkartılmış zeytin
  • hamur kıvamına göre ruşeym un (ben göz kararı yapıyorum evet bılıyorum bu tabır sınır bozucu ama 2-3 s.br ortalama un gidiyor)
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz ve 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.Daha sonra hamuru ister ikiye bölün ister bütün olarak  yağladığınız tepsinize koyarak üstüne hakiki zeytinyağı sürü bıçakla çizikler atabilirsniz ve  170 derece de 40 dk pişirin. Çıkan o miss gibi kokusunu ve içinin doygunluğunu görüceksiniz.AFİYET OLSUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder