sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

8 Aralık 2013 Pazar

YAKLAŞAN MUSİBET ; NOEL VE KUTLAMALAR !!!



31 Aralığı 1 Ocağa bağlayan gece yılbaşı gecesidir.Dünyanın her yerinde yaşayan Katolik,Protestan,tüm Hristiyanlar bu tarihte mahalli gelenekleri doğrultusunda kutlamalar yaparlar.

Hristiyanlar bu geceyi Hz.İsa(a.s)'ın doğum gecesi olarak kutlarlar.Ancak Hz.İsa(a.s)'ın 01 Ocak'ta doğup doğmadığı belli değildir.İslam dininde Noel ve Yılbaşı kutlamalarının yeri yoktur.!Yılbaşının Müslümanlar için milletlerarası takvim başlangıcı olmaktan başha hiçbir değeri yoktur.Yılbaşı gecesi müslümanlar için sıradan bir gecedir.

Siz hiç Ramazan Bayramı kutlayan Hristiyan gördünüz mü?


Rabbimiz buyuruyor ki ;Ey İman edenler!Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin,onlar ancak birbirlerinin dostudur.İçinizden kim onları dost edinirse o da onlardandır (Maide 51)

Peygamber Efendimiz(s.a.v) buyuruyor ki;Kim bir milletin karartısını/gölgesini çoğaltırsa,o onlardandır.


Yılbaşı gecesini kutlamak amacıyla yiyecek,içeçek alan,yiyen ve içen,Hristiyanlarla aynı maksada hizmet etmiş olur!

Müslümanların yılbaşısı Hicri Yılbaşı olan 1 Muharremdir!

Hicri tarihin başlangıcı ise şu şekilde gerçekleşmiştir;Hz.Ömer(r.a) muhacir ve diğer ashab-ı kiramı topladı ve onlara "Tarih hangi günden yazılsın?" diye sordu.
Kimisi efendimizin doğumundan,kimisi ise bi'setinden itibaren yazılsın dedi.Hz.Ali(r.a)ise;"Allah Rasulu'nun şirk diyarını terk edip Medine'ye hicret ettiği tarihten itibaren yazılsın."dedi.Bunun üzerine.Öyley Hz.Ömer(r.a)"Hicret,Hak ile Batıl arasını ayırmıştır.Öyleyse tarihi hicretten yazın."buyurdu.
Sonrasında "hangi aydan başlayalım"diye sorulunca,Bir kısmı Recep'i diğer kısmı Ramazan'ı teklif etti.Hz.Osman (r.a) ise;"Muharrem'den başlayalım.Zira o haram aydır.Senenin ilk ayıdır ve insanları hacdan döndüğü aydır." dedi ve Muharrem ayı esas alındı.
Peygamberimiz(s.a.v) Hicreti hak yolda canını,malını ve gayretini sarfetmenin ne manaya geidiğinin bir sembolüdür.Peygamberin s.a.v)ve ashabının Mekke'den Medine'ye hicreti Hak ile Batılı ayıran gündür.

Onun için EY MÜSLÜMAN!Peygamberimizin(s.a.v) hicreti anısına kutlama yap.İslam kültürünü,inancını,kıskançlık ve izzetini muhafaza et.

SELAM VE DUA İLE...

2 yorum:

  1. müslüman bilinçli ve akıllı olacak.hangi hıristiyan,katolik müslümanlığın geleneklerine uydu da biz müslümanların bazıları onların geleneklerine uyuyor anlaşılır gibi değil akıl çok önemli nimet ALLAH aklımı muhafaza etmek nasip etsin aklım erdiği müddetçe taklitçi olmayacağım.tek kelime müslüman akıllı olmalı aklı olmayan zaten müslüman olamaz...inancımız da böyle buyurur deli dinden sorumlu değil biline...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH o bilinçte olan Müslümanlar'dan eylesin İnşallah...

      Sil