sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

8 Mart 2014 Cumartesi

♥ SARIMSAKLI EKMEK ♥

Özellikle benım arastırmalarıma göre gözlemlediğim bu tarifi genelde avrupa ınsanı sabah kahvaltılarına cok fazla yapıp sofralarında yer verıyor!! Ne zaman yabancı kanallarda yemek tarifleri izlesem mutlaka arada bu ekmek oluyor.Bence bızde sık sık yapıp cocuklarımıza antıbıyotık kaynagı olan "sarımsagı" sevdırebılırız.Dereotu ıle tadına doyum olmadı.Kolay gelsın hepinize ;))Bence yarın yanı PAZAR kahvaltısına yapın ve esınızle tadını cıkarın ;))



MALZEMELER:

  • 1 baget ekmek (bayat olması tercıhen daha ıyıdır)
  • 100 gr oda ısısında tereyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 avuç dereotu
  • tuz
YAPILIŞI:


Ekmeklerimizi dilimledikten sonra tüm malzemeyi karıştırıp,birbirine yediriyoruz ve ekmeğimizin üzerine sürüp 220 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder