sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

8 Mart 2014 Cumartesi

MANTARLI PİLAV EŞLİĞİNDE MUSAKKA...


MALZEMELER:

MUSAKKA İÇİN:



  • 3 patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates+1 y. kaşığı domates salcası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • karabiber+pul biber+tuz
  • 1 s.bardağı soguk su
YAPILIŞI:


İlk başta patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzladıktan sonra tavamıza sıvıyağ koyup küp küp kestiğimiz(kesme sekli tamamen sıze kalmıs) patlıcanlarımızı kızdırdıgımız yagda kızartıyoruz.

İkinci aşama olarak soğanımız ve kıymamızı kavurmaya başlıyoruz. Sırasıyla içerisine sivri biber,domates(kabukları soyulmus) ve sarımsaklarımızı da ekledikten sonra üzerine bır su bardağı suyu(soğuk) koyup 15-20 dk pişirmeye bırakıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine dereotlarını da ekleyip kenara alıyoruz.

Bundan sonra artık borcamımıza ılk basta en alta kızartıgımız patlıcanlaırmızın yarısını koyup uzerıne kıyma harcımızdan koyup en uste yenıden kalan kızarmıs patlıcanları ekleyıp 200 dereceli fırında 15 dk pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.

NOT:ben bazen uzerıne kasarda ekliyorum.tamamen sızın tercıhınıze kalmıstır. Kolay gelsın!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder