MALZEMELER:
- 1 k. fincan arpa şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet sivribiber
- 1 y.kaşığı un
- 1 adet tavuk but(ısteğe göre göğüs veya herhangi birtarafı da olabilir)
- 5 s.bardağı tavuk suyu+1 s. bardağı su
- 1adet sarımsak
- sıvıyağ
- tuz
Sıvıyağımızı tenceremize aldıktan sonra unu ekleyıp kavuruyoruz.Kavrulan una tavuk suyumuzu ekleyip topaklanmaması ıcın guzelce cırpıyoruz. o esnada bıber+havuc+sarımsağı ekleyıp kaynatmaya bırakıyoruz.Kaynayan suyumuza haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve arpa sehriyeleri de ekliyelim.Arpa şehriyeler piştikten sonra altını kapatıyoruz.Dileyen limon sıkıp sıcak seris yapabilir.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder