sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

6 Mart 2014 Perşembe

♥ FİLE BADEMLİ TEL ŞEHRİYE PİLAVI ♥


MALZEMELER


  • 1 s.bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 1 t.kaşığı köri
  • 1 kahve fincanı file badem
  • 1 y.kaşığı çörek otu
  • 1 t.kaşığı tuz
  • 2 y.kaşığı tereyağ
  • 1 y.kaşığı sıvıyağ(tamamen tercihen)
  • 1 s.bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI:

Öncelikle yağlarımızı  tenceremıze alıyoruz. şehriyelerimizin rengi dönene kadar kavuruyoruz.Pirinçleri ekledikten sonra tüm malzemeleri koyup en son tavuk suyumuzu da koyduktan sonra en kucuk gozde en kısık ayarda pişiriyoruzz.almaya yakın demlenmesı ıcın bezımızı ortup sıcak servıs yapıyoruz.AFİYET OLSUN ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder