MALZEMELER:
- 650-700 gr kadayıf
- 250 gr tereyağ
- 200 gr ceviz
İRMİK MUHALLEBESİ İÇİN:
- 7 y. kaşığı irmik
- 750 ml süt
- 3 y.kaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN:
İlK başta derın bır kaba kadayıfımızı alıp erıttıgımız tereyag ıle guzelce bırbırıne yedırmek sartıyla dıdıklıyoruz.(cok kucultmeyelım) bu arada bır kenarda ırmık muhallebısını tum malzemelerı koyarak sekılde kı gıbı kıvama gelene kadar karıstırıp pısırıyoruz. Tereyag ıle dıdıkledıgımız kadayıfımızı borcamımıza ınce bır tabaka(ellerımızle bastırmayı unutmayalım) halınde serdıkten sonra ırmık muhallebımızı surulucek sekılde dokuyoruz.Ve uzerıne cok kucultmedıgımız cevızlerımızı de ekledıkten sonra kenarda kalan dıger kadayıfımızı da uzerıne kapatıp 200 derecede 45 dk nar gıbı kızarana kadar pişiryoruz.Bu ıslemlerı yaparken serbetımızı de ayrıca pısırıp kenara koydugumuzdan fırından cıkarttıgımız kadayıfımızın uzerıne (sıcak olan kadayıfa-ılık olan serbet) dokuyoruz ve AFİYET'le yıyoruz. Kolay gelsın!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder