sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

17 Şubat 2014 Pazartesi

ZERDAÇAL'Lİ MERCİMEK ÇORBASI

MISIR UNLU ZERDEÇAL'Lİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI



MALZEMELER:

  • 1 s.br kırmızı mercimek
  • 1 havuç
  • 1 s. br tavuk veya et suyu
  • 4 s. br su
  • 2 y. k mısır unu
  • 1 t. k zerdeçal
  • 1 y. k tereyağ
  • 1 t. k pul biber
  • 1t.k tuz

YAPILIŞI

Mercimek,havuç,tuz ,zerdeçal ve sularımızı tenceremize koyuyoruz ve haşlanınca blendırdan geçiriyoruz. Bu esnada tereyagında mısır ununu hafif kavurup corbamıza ekledikten sonra ocaktan almaya yakın üzerine pul biber yakıp servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder