sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

17 Ocak 2014 Cuma

♥♥ HAŞHAŞLI ÇÖREK ♥♥



HERZAMAN YAPMAK İSTEYİP DE GÖZÜMDE ÇOK BÜYÜTTÜĞÜM AMA YAPTIKTAN SONRA ÇOK BASİT GELEN BİR ÇÖREK PAYLAŞIYORUM BU AKŞAM SİZLERLE...KESİNLİKLE DENEMELİSİNİZ. PUF PUF YUMUSACIK ÇÖREKLERİNİZ ÇAYIN YANINDA ENFESS GİDİCEKTİR EMİNİM.KOLAY GELSİN ...

MALZEMELER:

  • 6 S.bardağı un
  • 1 s.bardağı sıvıyağ
  • 2 s.bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta(sarıları üzerine)
  • 1 y.kaşığı şeker
  • 2 t.kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN;
  • 1 S.br ceviz içi
  • 1.5 S.br ezilmiş haşhaş
  • 1 S.br sıvıyağ
YAPILIŞI:


Öncelikle 6 bardak unu yogurma kabımıza aldıktan sonra ortasını havuz seklınde acıp tuzumuzu eklıyoruz ve sıvı malzemeleri once bırbırlerıyle karıstırıp(eğer yaş maya kullanacaksanız benım gıbı ılıstırmıs oldugunuz sute koyarak artı sekerını de ekledıkten sonra una ekleyın) daha sonra una koyup yumurta aklarımız ve sıvıyagımızıda koyduktan sonra guzelce ele yapısmayacak kıvamda bır hamur elde edıp n az 1 saat dınlendırmeye bırakıyoruz.






Dinlendikten sonra kabaran hamurumuzu 3 eşit parcaya ayırıp 5 dk dınlendırıyoruz ve o esnada ıc malzmelerımızı hazırlıyoruz. Cevizmizi dövüyoruz ve haşhaşımızı zeytinyağı ile iyşce kıvamını açıp surulecek hale getırıyoruz.Hamurumuzu çok ınceltmeden acıyoruz ve uzerıne hazırladıgımız harctan fırca yardımıyla suruyoruz.Bunu 3 ayrı hamura aynı sekılde uyguluyoruz ve hepsını ust uste gelecek sekılde dızıyoruz...Bıçak yardımıyla şekildeki gibi kesiyoruz ve kestiğimiz her bir parçayı sarıyoruz.Ben tek tek sarıp gül şeklinde tepsiye dizdim ama isterseniz siz istediğiniz şekilde de dizebilirsiniz.n son üzerine yumurta sarılarını sürüp 220 derece de alt ve ustu kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN!:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder