MALZEMELER:
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 adet tırnak pide
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 2 y.k tereyağ
- 1/2 ç.br sıvıyağ (kızartmak için)
- 4 diş sarımsak
- 1 y.k pul biber
- 1 y.k karabiber
- 1 y.k tuz
- 4 adet defne yaprağı
- 2 y.k sızma zytınyağ
- 1 y.k kekik
SOS İÇİN:
- 1 y.k bıber salçası
- 1 y.k tereyağ
- 1/2 çay bar.su
YAPILIŞI:
1.olarak: aldığımız tırnak pideleri şekilde ki gibi küp küp kesiyoruz ...
2.aşama olarak: 2 y.k tereyağında pidelerimizi çeviriyoruz..
3.aşama olarak: tavuklarınızı julian olarak kestirip veya kendiniz keserek marine ediniz.Tüm marinasyondaki malzemeleri karıştırın ve bir müddet kenarda bekletin.(zamanınız varsa en az yarım saat)
4.aşama:marine olan tavuklarımızı 1/2 ç.br sıvıyağımızlaı tavamıza alıp kızartıyoruz.
5.aşama ise: 1y.k salça+1 y.k tereyağ ve 1/2 ç.br suyumuzu iyice birbirine yedirerek sosumuzu hazırlıyoruz.
Sırasıyla önce tabağımızın altına pidelerimizi ...üzerine soumuzu ve süzme yoğurdunu... onun da üzerine kızarmış tavuklarımızı koyup,hafifce sotelediğimiz biber ve domatesimizi veeeee en son olarak tekrardan sosumuzu döküp servis ediyoruz!AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder