sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

14 Nisan 2014 Pazartesi

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI


MALZEMELER:


  • 2 adet patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 s.bar.tavuk suyu
  • 1 s.br.süt
  • 1 y.k tuz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2.y.k tereyağ
  • pul biber ve lor peyniri (üstünü süslemek için)
YAPILIŞI
:

İlk başta patlıcan,domates,soğan ve sarımsağımızı közmatiğimizde közlüyoruz.


2.aşama olarak: hepsini tereyağımıza katarak tenceremize alalım (patlıcanları soyup dılım dılım kesiyoruz) bu aşamada defne yaprk. içine atalım.


3.aşama da haşlanmış tavuk suyumuzu da (2 s.br. ) tenceremize koyup pişiriyoruz.İyice kaynadıktan sonra blendardan geçirip  bu aşamada sütümüzü de ekleyiyoruz ve 5-6 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.


En son olarak üzerine lor peyniri ve pul biber koyup sıcak servis ediniz.AFİYET OLSUN :=)))


NOT:  ♥BEN ACILI SEVDIĞIMDEN PUL BİBER KOYDUM AMA TARIFTE YOKTU BİLGİLERİNİZE..

♥AYRICA LOR PEYNIR ÇOK YAKISTIGINDAN KOYDUM.TARIFI BU SEKILDEYDI...BENCE DE YAKISIYOR :))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder