Tekrardan hepinize merhabalarrrr.Klavyemin tuşlarını yaramaz kızım tek tekkk koparttığı için çooookkk zorlanarak araya araya yazsam da yine de basardım ve yazımı bıtırıdim :))))Malum bu tarıfı ne zamandır yapmayı dusunupde her defasında yapmaktan cekındıgım ( bulguru sert olur sa dusuncesı :)) ) ama bu tarıfe denk gelene kadar...İşin aslında bu bi nevi içli köfte de diyebileceginiz ....sadece içine kıyma koymuyorsunuz tek fark bu !!Bence bu sekılde de gayet basarılı.. Denemenızı tavsıye edıyorum.Hepimize afıyet olsun ;))
MALZEMELER:
- 250 gr köftelik bulgur
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru sogan
- 1 y.k domates salçası
- 2 y.k ince dogranmış maydanoz
- 1 ç.k tuz ve karabiber
- 1-2s.br iri dövulmuş ceviz
KIZARTMAK İÇİN:
- 1 adet yumurta
- 1 ç.br galeta unu
- 1 s.br sıvıyag
YAPILIŞI:
♥ ilk başta bulgurumuzu derın bır kaba alıp uzerıne 1 s. br sıcak su dökerek sısmesını bekleyelım (10-15 dk yeterli)
1.İŞLEM: tüm malzemeleri karıstıralım (soğan rendelenecek)
2.İŞLEM: guzelce yogurup 30 dk dolapta bekletelim
3.İŞLEM: 30 dk sonunda ırıce dovdugumuz cevızlerı yuvarlayıp ortasına delık actıgımız bulgurumuza doldurup agzını guzelce kapatalım
4.İŞLEM:once yumurtaya buladıgımız ve ardından galeta ununa buladıgımız koftelerımızı kızartma tavamıza alıp arkalı onlu kızarana kadar pişirelimKOLAY GELSIN ;)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder