sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

7 Mayıs 2014 Çarşamba

♥ PATLICAN KIZARTMA ♥ (GİRESUN YÖRESİ)

Tekrardan herkese merhabalarr...Arada sırada bloguma bakamasam da hep aklımda ve aklımdasınız...Eh malum kızım bu geçiş döneminden kaynaklı hasta ve hastalıklarıyla boğuşuyoruz ailecekk..:(( Neyse ki sadece allerjikk mevsimsel farenjitt!!Tabi ki hastalıkları küçümsemiyorum ama buna da şükür...Rabbim dermanı olmayan dert vermesin kimseye...

Biraz aradan sonra bu sefer sizlerle memleketimden bir esinti yaparak ♥MISIR UNUNDA PATLICAN KIZARTMASI♥ tarifini vermekten büyük zevk duyuyorum...Bence birde böyle denemelisiniz...ENFESSSS...


MALZEMELER:

  • 2 adet patlıcan
  • 1/2 s.br mısır unu
  • 1/2 ç.br sıvıyağ(kızartmak için)
  • 3 s.br su (haşlamak için)
  • 2 diş sarımsak(sos içi)n
  • 1/2 ç.br sirke(sos için)
  • 1 t.k tuz
YAPILIŞI:

Öncelikle tüm yapılış resimlerde anlatıldığı gibi  ...patlıcanlarımızı ortadan ıkıye (uzunlamasına) kesip ınce serıtler halınde dılımlıyoruz ve tenceremıze aldıgımız suyumuza ekleyıp yumusayana kadar haslıyoruz.Bu esnada tepsımıze mısır unumuzla tuzumuzu karıstırıp hasladıgımız ve suzdugumuz (suyu guzelce suzulsun)soguyan patlıcanlarımızı (sıcak yapmayın cunku mısır ununa bulanıp lapa lapa oluyor ve elınıze yapısıyor hıc guzel olmuyor o sekılde) buladıktan sonra hamsi dizer gibi tavamıza dızip arkalı onlu nar gıbı kızarana dek pişiriyoruz. Çıtırlıgı tamamen sıze kalmıs ıstersenız daha az ocakta tutabılırsınız...Şahsen ben çıtır çıtır severım :))) Servis sırasında üzerine sırkelı sarımsak doküp afıyetle yıyebılırsınız(sos da tamamen sızın damak tadınıza kalmıs ama tavsıye edıyorum .. özellikle ıstah sorunu yasayanlara :))) AFİYET OLSUN .












..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder