sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

22 Temmuz 2014 Salı

PERDE PİLAVI


Herkese uzun ama baya bir uzun aradan sonra merhabalar....Umarım Mübarek Ramazan ayınız güzel geçiyorduur...Gerçi ortada Ramazan da kalmadı ya..Eh iştee gerek yoğun iş temposu,gerek se Ramazan dan sebep bloğu çokk boşladım ,farkındayım..Bir sürü birikmiş ve değişik tarifler kenarda yazılmayı bekliyor :((( Umarım en kısa sürede sizlerle buluşturucam.Şimdilik güzel ve bence arada yapılması gereken bu tarifle sizleri başbaşa bırakıyorum.Şimdiden herkesin Mübarek Ramazan Bayramı nı kutlarım....!



MALZEMELER:

  • 1 S.br pirinç
  • 1.5 s.br tavuk suyu
  • 2 y.k file badem
  • 1 y.k kuş üzümü
  • 1 t.k karabiber
  • 2 y.k tereyağ
  • 1 t.k tuz
HAMURU İÇİN:
  • 1 adet yumurta
  • 1 y.k yoğurt
  • 1 çay k.ucu ile kabartma tozu
  • 2 y.k sıvıyağ
  • tuz
  • aldığı kadar un
YAPILIŞI:

Pirinçleri yıkayıp 20 dk sıcak suda bekletiyoruz.Süzdüğümüz pirinçleri soğuk su ile yıkayıp tereyağında kavuralım,Tuzunu ve bademlerini de içerisine atalım.Yıkanmış üzümlerle birlikte baharatlarına ekledikten sonra tavuk suyumuzu içerisine döküp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.

Hamuru hazıırlamak için ise;Yoğurt,yumurta ve yağı karıştıralım.Kabartma tozunu da ilave edip unumuzu yavaş yavaş ekleyerek elimize yapışmayacak bir kıvam verene kadar yoğuralım.Üzerini örtüp 15 dk dinlenmeye alalım.

Yapmayı planladığınız kabın en altını tereyağ ile yağlayalım ve bütün bademleri dizelim.Hamurumuzu yarım cm kalınlığında açtıktan sonra kabımıza kenarları dışarıya taşacak şekilde hamurumuzu serelim.

İç malzememizi hamurun içine dökelim ve üzerini herhangi bir şekilde bastırmadan ( bastırırsak lapa olabilir)üzerini dışarıya sarkan hamurlarla kapatalım ve en üstü de tereyağladıktan sonra 180 derecede üstü tamamen kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN.

NOT:
  1. baharat miktarlarını artırıp,azaltabilirsiniz,tamamen sizin damak tadınıza kalmış!
  2. ister borcamda,ister tek tek güveçlerde yapabilirsiniz,bu tarif yaklaşık 4 kişilik bir tarif bilgilerinize..:)
  3. yapmış olduğunuz kabtan çıkartırken kenarlarını bıçak yardımıyla genişletebilirsiniz ve sonrasında ters çevirip servis edebilirsiniz.(genelde rahatlıkla çıkıyor ama bir püf noktası yine de ;))
  4. ben şahsen file bademi cok koyuyorum ,daha lezzetli ve aromalı oluyor,sizler içerisine tavuk da didikleyebilirsiniz.(benden söylemesi o şekilde daha ağır oluyor:)))
KOLAY GELSİN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder