sosyoloji ,organik yaşam,seyehat

18 Aralık 2013 Çarşamba

YOĞURTLU MANTAR SALATASI

YOĞURTLU MANTAR SALATASI

İLK DEFA DENEDİĞİM BİR TARİF BU TARİFİM DE. GENELDE MANTARI FIRINDA KAŞARLI PUL BİBERLİ YAPARIM AMA BU ŞEKİLDE SÜZME YOĞURDUN O MAHOŞ TADI DA İNANILMAZ DEĞİŞİK VE FARKLI BİR LEZZET OLDU. EŞİM NERDEYSE HERGÜN YAPTIRMAK İSTİYOR AMA TABİ BEN YAPMIYORUM :)) YAPSAM OTURUR YER.. DENEMENİZİ ÖNERİYORUM. VE FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORU. KOLAY GELSİN.
MALZEMELER:

  • Yarım kg mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 y.k zeytinyağ
  • 1 ç.k tuz
  • 4 y.k mayonez
  • 2 y.k zeytinyağ
  • 1 s.br süzme yoğurt
  • 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI:

4 y.k zeytinyağımızı tavamıza koyuyoruz. ve güzelce yıkadığımız mantarları yaprak şeklinde kestikten sonra suyunu çekene kadar tavada soteliyoruz.Bu esnada soğanlarımızı piyazlık doğrayıp mantarlara ekliyoruz ve sarımsaklarımızı da bu  arada havanda dövüp ekliyoruz.1-2 dk daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp tuzunu atıp soğumaya alıyoruz.
Başka bir tarafta mayonezi karıştırma kabına alıp içerisine zeytinyağ(2 y.k) ve süzme yoğurdu ekleyip  karıştırıyoruz.Mantarın üzerine döküp güzelce birbirlerine yedirdikten sonra üzerine maydanozlarımızı da ekleyip servis ediyoruz.AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder